stäng-ikon
Facebook Instagram

Behandlingsfilosofi

BEHANDLINGSFILOSOFI – HUR TÄNKER JAG?

Jag litar på kroppens egen förmåga till självläkning. Kroppen vill må bra och vara smärtfri, fast ibland behöver den hjälp. Det är där jag kommer in och hjälper kroppen. Behandlingen är skonsam och anpassad efter din kropp, så att läkningsprocesser kan starta. Efter behandlingen vill jag gärna att du undviker belastande aktiviteter och dricker mer vätska än vanligt.

Smärta är kroppens varningssystem

Det är naturligt att känna smärta och det är kroppens sätt att varna för saker som kan vara skadliga. Ju mer vi har varit med om ju fler saker triggar igång varningssystemet. Nervsystemet ska skicka signaler till hjärnan när den tror att vi är i fara. Problem uppstår när smärtor blir kroniska och varningssystemet superkänsligt.

Rörelsemönster ska förbättras

Din kropp vill ha så många valmöjligheter som möjligt. Du är byggd för rörelse! För att förbättra ditt rörelsemönster använder jag flera olika tekniker som påverkar leder, muskler, nerver och bindväv. Du lär dig lyssna på din kropp och får tips om andning, funktion, träning, ergonomi och stresshantering.

Du är unik

Vanligt är att redan första behandlingen ger resultat. Vid återbesök 1-2 veckor senare ser behandlingen liknande ut. Det är lite som att skala en lök, vid första behandlingen har vi inte alltid nått till kärnan. Intervallet därefter är högst individuellt. Det beror självklart på hur din kropp ska belastas och vad du har varit med om.

Stress

Stress är en naturlig reaktion, när vi blir jagade av sabeltandade tigrar ska kroppen springa eller slåss. Vi är inte byggda för att jagas av tigrar 24 timmar om dygnet. När tigern går på två ben och antingen är din chef, din närmaste medarbetare eller dina egna tankar på allt du ”borde” göra för att vara perfekt, då är det inte lika lätt att komma före tigern.

När du blir medveten om vad som triggar din stress är det lättare att ändra tankarna. På min bänk blir du medveten om dina obalanser och i takt med ett förbättrat rörelsemönster finns det mer energi över för att även förändra den mentala delen. Kropp och själ hänger ihop.